Моя страна, моя България  получи чалга вариант. Кавър версия на емблематичната

...
Моя страна, моя България  получи чалга вариант. Кавър версия на емблематичната
Коментари Харесай

Не подминаха Моя страна, моя България” - превърнаха я в чалга ВИДЕО

" Моя страна, моя България ”  получи чалга вид. Кавър версия на емблематичната ария на Емил Димитров се появи с този сюжет преди дни в обществените мрежи и провокира вълна от неодобрение. Кой е създателят на скандалната интерпретация и каква е реакцията на обществото и околните на Емил Димитров? 

В центъра на град в Плевен се издига паметникът на Емил Димитров. Плевен е родният град на огромната звезда на българската сцена и международната музика. Човекът изпял песента „ Моя страна, моя България ". На 50 км на запад се намира град Кнежа, където оркестър " Джипси фолк " и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха преди дни кавър на тази емблематична ария, което възмути доста хора и провокира голямо неодобрение в общественото пространство. Стигна се и до там кавърът да бъде свален от обществените мрежи. 

Автор на текста и реализатор е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа. " Кой, щеше да ме забележи, в случай че не го бях направил с ария? ", попита изпълнителят. 

Песента е видяна преди няколко дни в обществените мрежи и провокира доста реакции. Такъв кавър на „ Моя страна, моя България ” историята на българската музика не помни. Посланието на Кристофър от Кнежа, който е и създател на новия текст, бил ориентиран към политическата класа у нас.

" Аз съм ром, ром. Това е моят метод на изпяване. Не мога да я изпея по различен метод. С молба, по-скоро към нашите ръководещи. Това е кротичък митинг от моя страна. Да се трансформират нещата в България. За да може всички да сме дружно. Аз приказвам от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не единствено България, а роми, които са в Германия. Те желаят да чуят тази ария. Аз съм създател. Независимо, по какъв начин съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута ", съобщи Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

" Аз споделям „ Моя страна Германия ”, а " Моя обич, моя България. Какво значи това? Изкарвам пари в Германия, а ги разходвам в България ", добавя изпълнителят. 

За едни предизвикващо отвращение, за други посланието на Кристофър буди равнодушие.
" Не бих споделил, че ми харесва. Но си е тяхната общественост и си е тяхно схващане на нещата. Който желае, може да прави такива неща. Стига да са спазени правата за песните ", съобщи плевенчанин. 

Песента е на великия и неосъществим Емил Димитов. Крисо Фараона не е платил авторски права. 



" Реално видяно не съм сюрпризиран, от това което се случва. Не съм сюрпризиран от държанието и развиването на цялото ни общество, изгубило през последните 30 години своята нематериалност. Не мога да опиша с думи възприятието, което изпитах. Веднага се сетих, какво би споделил татко ми, в случай че чуе това. Тази ария е писана в доста тежки условия, по случай моето раждане при едни доста тежки условия. Той е бил във Франция да прави кариера. Доста компликации е изживял, когато е написал тази ария. Мъкнал е кофи с въглища. Да не забравяме, че в тази ария в началото е била спряна от комисия в БНР. Тази ария е на всички българи. Нищо, че е написана за мен. И аз съм правоприемник. И тя има доста огромна стойност и всевъзможни промени по нея са неприемливи. Прекрачена е една алена линия и това, че обществото реагира е доста добър знак. Тук имаме нарушавания на няколко члена Закона – имуществени и неимуществени ", съобщи Емил Димитров – наследник.

Засегнат е и неписаният закон на морала. След вдигналия се звук „ Моя страна…моя …Германия ” е свалена от обществените мрежи, а Кристофър от Кнежа, позволи че може би е сбъркал, написа " Нова ".

" Искам изкажа извинения към семейство, в случай че съм засегнал някой. Аз не съм желал да опозорявам и да нагрубя някой с тази ария. Всички доходи и средства от гледаемостта да отидат за създателя и композитора, които сътвориха песента ", съобщи Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

А Емил Димитров – Младши към момента не е решил дали ще търси правата си по Законов ред.

" Надявам се скоро да се видя с индивида, който го е продуцирал и изпял това. Да чуя неговата версия. Всеки има право да сбърка. Всеки има право да се извини. Не може да обесим някой, единствено по тази причина, че е опитал нещо ", посочи  Емил Димитров – син
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР